WAT IS EEN CREMATORIUM?

Een crematorium, of crematorium, is het gebouw waar een persoon wordt gecremeerd. Het herbergt een crematieoven of crematiekamer. Een crematorium wordt gerund door een gediplomeerde professional met een speciale opleiding in zowel juridische zaken als veiligheid. Crematiepersoneel is ook opgeleid om voorzichtig met as om te gaan.

In de crematiekamer worden dierbaren gecremeerd. Het wordt ook wel een retort genoemd, en er kan een enkele retort of meerdere retorten zijn. Oudere modellen hebben bedieningspanelen met knoppen en vergen veel finesse van de operator. Nieuwere modellen worden bestuurd door software via een touchscreen, maar ze vereisen nog steeds precisie van operators. De crematiekamer is gemaakt van baksteen. Het heeft een vlak of gebogen plafond en een scharnierende deur. Het is ingekapseld in industrieel staal en heeft ook een stapel die uitmondt naar het dak van het gebouw.

Sommige uitvaartcentra bezitten en exploiteren crematoria, en in sommige gevallen bevinden ze zich op hetzelfde terrein. In andere gevallen is het crematorium slechts een klein eindje rijden door de straat of door de stad. Een crematorium naast of bij het uitvaartcentrum hebben is niet nodig.

https://www.uitvaart-errahma.nl/

Posted on November 29, 2021 in crematorium by Gommert van Harskamp